10 redenen om te kiezen voor Antwerpen

1. De grootstad aan je voeten…

Kiezen voor Antwerpen is resoluut kiezen voor het rijke stadsleven. Op een boogscheut van het historische centrum zit je op de uitgelezen plek om alle uithoeken van Antwerpen te verkennen, van de oude stadskern tot het hippe zuid, de bruisende Seefhoek of het warme Zurenborg. Of je voorkeur nu uitgaat naar shoppen, gezellig terrassen, cultuur opsnuiven of de kleine, authentieke straatjes verkennen: in Antwerpen komt iedereen aan zijn trekken.

2. De natuur aan jouw voordeur

Met het stadspark voor de deur hoef je voor groen niet ver te gaan, maar er ligt nog heel wat meer natuurschoon in de buurt. Ontdek de vele parken die groot Antwerpen rijk is en neem de ferry om vanop Linkeroever de Koekenstad te bewonderen en even uit te blazen op het Sint Annastrand. Zin om wat verder te gaan? Verken de natuurpareltjes die het Waasland en de Kempen te bieden hebben of ga een dagje wandelen in de prachtige Kalmthoutse Heide.

3. Cultureel centrum

In Antwerpen schrijven we cultuur met hoofdletter C. Niet alleen zijn er te veel musea om op te noemen (KMSKA, Rubenshuis, Plantin Moretus, MoMu, MAS,…), ook qua culturele ervaringen moet de stad niet onderdoen. Pik een tijdelijke expo mee in een van de talrijke cultuurcentra, bezoek het theater in de Bourlaschouwburg of haal je muziekminnende hart op in de Koningin Elisabethzaal, het Sportpaleis, de Roma of een van de tientallen andere concertlocaties verspreid over de stad. 

4. Een rijke geschiedenis

De Scheldestad bekleedt al honderden jaren de positie van economisch en cultureel centrum. De rijke geschiedenis van Antwerpen valt af te lezen doorheen heel het stadscentrum; een oogstreling voor historici. Duik terug in de tijd en ontdek het vele erfgoed dat Antwerpen te bieden heeft, van het literaire Letterenhuis tot de Vlaamse Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, vernoemd naar de man die zijn volk leerde lezen. Herleef de Gouden Eeuw van Antwerpen in de iconische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of bewonder de talloze historische gevels die de binnenstad rijk is.

5. Culinaire verwennerij

Ook voor lekker eten moet je in Antwerpen zijn. De internationale invloeden die de haven doorheen de eeuwen heeft binnengebracht komen terug in de rijke variatie aan keukens in de stad. Van Israëlisch tot Malinees, Vietnamees of Mexicaans: Antwerp has got it all. Natuurlijk zijn ook de Belgische klassiekers verkrijgbaar en kan je in stijl genieten van een luxueus diner in een van de vele sterrenrestaurants van topchefs. Japanse fusion met zicht op de vrijdagmarkt, overheerlijke visgerechten aan de Schelde of toch maar stijlvol Italiaans in de schaduw van de Kathedraal?

6. Compact en toegankelijk

De allures van een wereldstad zonder de gigantische afstanden, heerlijk toch? In Antwerpen ligt werkelijk alles in de buurt en sta je na nog geen tien minuten fietsen van ‘t Zuid op het Eilandje. Ben je het centrum even beu, kan je het uitgebreid tram- en busnetwerk gebruiken om de omgeving te verkennen en met de metro ben je razendsnel op Linkeroever. Het adembenemende Centraal Station – een troef op zich – brengt je dan weer overal in Vlaanderen en op een wip sta je zelfs in Rotterdam, Den Haag of zelfs Amsterdam.

7. Een stad van ondernemers

In het Antwerpse straatbeeld word je op dagelijkse basis met ondernemingszin geconfronteerd. Duizenden kleine zelfstandigen sieren de binnenstad en zetten het sterke karakter van de Antwerpenaren in de schijnwerpers. Innovatieve ondernemers vinden hun gading in Smart City- en IoT-toepassingen en creatievelingen kunnen terecht bij een van de vele detailhandels in de stad. Aan werkgelegenheid is er in elk geval geen tekort: niet alleen is de Haven een van de grootste werkgevers in de buurt, ook heel wat grote bedrijven en multinationals zijn gevestigd in Antwerpen.

8. Eindeloos shoppen

Wie Antwerpen zegt, zegt natuurlijk ook shoppen. De riante gevels op de Meir huisvesten enkele van de grootste ketens en de statige Stadsfeestzaal maakt van winkelen een echte ervaring. Voor een exclusievere shopervaring kun je terecht in een van de vele kleine straatjes in het stadscentrum of de gezellige Wilde Zee, en ook de Kammenstraat is voor echte shoppers geen onbekende. In Antwerpen vind je alles waar je hart naar verlangt… en nog zoveel meer.

9. Kwaliteitsonderwijs voor iedereen

Het hoeft eigenlijk niet gezegd te worden: kwalitatief onderwijs in de buurt is een cruciale factor voor elke ouder bij het kiezen van een nieuwe woonst. Antwerpen is gelukkig een resem scholen rijk. Kinderen kunnen terecht in talloze stedelijke scholen en ook methodescholen zoals Steiner en Montessori worden in de Koekenstad vertegenwoordigd. Verder studeren kan dan weer aan de welbekende Universiteit Antwerpen of aan een van de talrijke campussen van KU Leuven en hogescholen als Karel de Grote, Artesis Plantijn en Thomas More. Matrozen in spe zijn natuurlijk ook welkom in de internationaal vermaarde Antwerp Maritime Academy.

10. Een globaal perspectief

De Haven van Antwerpen was niet alleen van groot economisch belang, maar een poort naar de rest van de wereld. De vele internationale invloeden die doorheen de eeuwen via de haven zijn binnengeslopen, zijn doorheen heel de stad zichtbaar. En maar goed ook: mede door dit werelds karakter is Antwerpen perfect gepositioneerd om in een alsmaar globalere maatschappij haar positie als grootstad te behouden. Een stabiele investering in de toekomst met de Noordzee in je achtertuin. 

Je hoort het: in Van Eyck Park ben je in goed gezelschap! Wie ervoor kiest om neer te strijken in deze hoogstaande woonomgeving tekent voor een mix van stedelijke dynamiek en hoogstaand wooncomfort.

Download de brochure

De sfeer van Van Eyck Park nu al opsnuiven? Blader dan digitaal door onze brochure en ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over deze nieuwe woonomgeving. Knappe beelden, interessante testimonials, tips for trips in Antwerpen,… download uw exemplaar nu.

Meer weten over Van Eyck Park?

Laat uw gegevens achter en onze vastgoedadviseur contacteert u om al uw vragen te beantwoorden.

Ontdek meer in de brochure