Troeven

  • Centrale ligging
  • Weelderige, groene zichten
  • Stijlvolle architectuur
  • Energie-efficiënte technieken

Een unicum in het Antwerpse woonaanbod

Maak kennis met deze groene woonomgeving op een unieke locatie, pal in het hart van Antwerpen.

1. Centrale ligging

Moeten we u nog warm maken voor Antwerpen? Ongetwijfeld bent u niet voor niets op zoek naar een woonst in deze metropool. De lijst met bezienswaardigheden, gezellige restaurants, authentieke winkeltjes, leuke musea en zoveel meer is eindeloos. Ook de royale Van Eycklei, waar de projectzone aan gelegen is, heeft dankzij haar imposante bomenrij een groene uitstraling. De statige huizen langs deze dreef zijn getuigen van de pracht en praal van een roemrijk verleden en dragen allen bij tot het exclusieve gevoel dat deze stadsbuurt uitstraalt. Vanuit hieruit staat u in een wip bij alle toeristische trekpleisters en verborgen pareltjes die de Antwerpse binnenstad telt.

2. Weelderige,
groene zichten

Van Eyck Park ligt genesteld aan het stadspark van Antwerpen: een 14 hectare groene long met een groot belang voor de inwoners van Antwerpen. Het park is een beschermd stuk landschappelijk erfgoed en dé plek waar menig Antwerpenaar naartoe trekt voor verkoeling in de zomer of om een frisse neus te halen in de winter. Wonen met zicht op het stadspark: dat verveelt nooit. In de herfst vormt de botanische kleurenpracht een prachtig tafereel, in de lente zorgen de bloesems voor een speelse achtergrond. Ook de binnentuin van het project kreeg een weelderig ontwerp door landschapsarchitectenbureau Avantgarden.

Bart De Keyzer, Avantgarden

“We moesten rekening houden met zowel privacy als uitzicht: met weelderige beplanting en grote bomen zijn we hierin wonderwel geslaagd.”

3. Stijlvolle architectuur

Het markante ontwerp van Van Eyck Park is van de hand van het gerenommeerde Polo Platform. De uitdaging? Drie verschillende gebouwen vormgeven tot één harmonieus geheel, maar elk gebouw toch een uitgesproken eigenheid geven. Het stadspark wordt als het ware ‘binnengetrokken’ in het project met de collectieve tuin en royale doorgangen. Het gebruik van verschillende materialen – voor het ene gebouw wordt gewerkt met hout, voor de andere met natuursteen en baksteen – resulteert dan weer in een architecturaal interessant geheel.

“Mensen die van hun oude dag willen genieten in de stad, maar ook jonge mensen die de levendigheid van Antwerpen willen combineren met de nabijheid van het stadspark, zitten hier perfect.”

4. Duurzaamheid

Groen staat centraal in het ontwerp van Van Eyck Park, ook wat de uitwerking van de technieken betreft. Onderstaande ingrepen garanderen lage energiefacturen en een hoge mate van wooncomfort.

  • Warmtepomp met geothermie
  • Koeling in de zomer
  • Ventilatietype C+
  • Hoogrendementsglas
  • Thermische en akoestische ventilatie
  • Ondergronds parkeren, bovengrondse fietsenstalling

Download de brochure

De sfeer van Van Eyck Park nu al opsnuiven? Blader dan digitaal door onze brochure en ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over deze nieuwe woonomgeving. Knappe beelden, interessante testimonials, tips for trips in Antwerpen,… download uw exemplaar nu.

Meer weten over Van Eyck Park?

Laat uw gegevens achter en onze vastgoedadviseur contacteert u om al uw vragen te beantwoorden.

Ontdek meer in de brochure